Ras Al Khaimah is nieuwe toeristische hotspot

August 25, 2023

Ras Al Khaimah heeft in het eerste halfjaar van 2023 de hoogste aantallen bezoekers ooit verwelkomd, met een indrukwekkende groei van 14,8% ten opzichte van het voorgaande jaar, en verwelkomde in totaal 600.000 bezoekers. Deze opmerkelijke stijging zet het emiraat op koers om zijn ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Het emiraat rapporteerde ook een krachtige prestatie in juni, met een stijging van 39,6% in het aantal bezoekers en een toename van 64,7% in inkomsten uit toerisme, vergezeld door een stijging van 33,2% in de bezettingsgraad en 6,7% in de gemiddelde dagprijs.

Volgens Raki Phillips, CEO van RAKTDA, lijkt 2023 het beste jaar ooit te worden voor het emiraat, waarbij de halfjaarcijfers de effectiviteit aantonen van snel handelen en een voortdurende focus op realisatie. De nadruk wordt gelegd op het blijven ontwikkelen van het toeristische aanbod en het creëren van diverse en inspirerende ervaringen om de gestelde doelen voor 2023 te overtreffen.

Duurzaamheid blijft een belangrijk aandachtspunt voor RAKTDA, met de ambitie om tegen 2025 een regionale leider te worden in duurzaam toerisme. Het "Sustainable Tourism Strategy Implementation Plan - Responsible RAK" is daarbij leidend, met aandacht voor aspecten zoals CO2-compensatie, afvalverwijdering, gendergelijkheid en werkgelegenheid in de regio.

Verder wordt het toerisme gestimuleerd door nieuwe luchtvaart- en cruisemogelijkheden. Qatar Airways plant dagelijkse vluchten naar Ras Al Khaimah International Airport vanaf november 2023, en het emiraat ontving al zes aankomsten van cruiseschepen in het eerste halfjaar. Een uitbreiding van het hotelaanbod, waaronder namen als Nobu Al Marjan Island, Westin Resort, en Le Méridien Al Marjan Island Resort, evenals aankomende resorts zoals Anantara Mina Al Arab en Sofitel Al Hamra, dragen bij aan de stijgende bezoekersaantallen. Het emiraat zet ook in op de MICE-markt, met een stijging van 26% in het aantal MICE overnachtingen en diverse grote evenementen in de eerste helft van 2023.