Ontdek de unieke voordelen van Icelandair tijdens een vlucht van Brussels Airport naar Noord-Amerika

February 05, 2024

Het kiezen van de juiste luchtvaartmaatschappij voor een trans-Atlantische vlucht kan een aanzienlijke invloed hebben op uw reiservaring. Icelandair, met zijn strategische hub op Keflavík International Airport en een reeks voordelen voor reizigers die van Brussels Airport naar Noord-Amerika vliegen, biedt een onderscheidende en verrijkende reiservaring. In dit artikel belichten we de unieke voordelen van vliegen met Icelandair, met een speciale focus op de lange stopovermogelijkheden in IJsland, een optie die zo aantrekkelijk is dat reizigers vaak wensen dat ze langer konden blijven.

Naadloze aansluitingen vanuit de Schengenzone

Vliegen vanaf Brussels Airport betekent vertrekken vanuit Terminal A, de Schengenzone, waar passagiers genieten van vlotte verbindingen zonder de noodzaak van wachtrijen bij paspoortcontroles. Deze gestroomlijnde benadering zorgt voor een stressvrije start van uw reis naar Noord-Amerika.

Efficiënte overstap in IJsland

Een overstap op Keflavík International Airport is niet alleen haalbaar binnen een tijdsbestek van minimaal één uur voor zowel passagiers als bagage, maar ook bijzonder efficiënt. Uw bagage wordt rechtstreeks doorgestuurd van Brussel naar uw eindbestemming in Noord-Amerika, wat de overstaptijd vereenvoudigt en versnelt.

Korte totale reistijd met een verfrissende pauze

Dankzij de centrale ligging van de Icelandair-hub kunt u met slechts één korte tussenstop uw reis op een ontspannen manier vervolgen. Deze korte pauze biedt de perfecte gelegenheid om even de benen te strekken voordat u uw reis voortzet naar bestemmingen zoals Boston, Denver, Portland, en meer. Bovendien biedt Icelandair de kortste totale reistijd naar Vancouver, wat het een ideale keuze maakt voor reizigers naar deze locatie.

Flexibele stopovermogelijkheden: "Easy to Stop, Hard to Leave"

Icelandair onderscheidt zich door reizigers de mogelijkheid te bieden om gratis een stopover in IJsland te maken, variërend van 3 tot 21 dagen, afhankelijk van het type tarief. Deze unieke optie biedt u de kans om de adembenemende landschappen en culturele rijkdom van IJsland te ontdekken zonder extra kosten voor uw vliegticket.

De charme van IJsland, gecombineerd met de flexibiliteit van de stopovermogelijkheden, maakt het vaak moeilijk voor reizigers om afscheid te nemen van dit fascinerende eiland. Icelandair heeft zelfs een ludieke campagne gelanceerd met een 'Tourist Bouncer', symbolisch bedoeld om toeristen vriendelijk te herinneren aan hun vertrek, hoewel in werkelijkheid uiteraard niemand daadwerkelijk wordt weggestuurd. Dit benadrukt hoe aantrekkelijk IJsland is als bestemming en hoe moeilijk het kan zijn om te vertrekken na een verrijkende stopover.