Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe vliegt voortaan ook vanaf Brussel

May 08, 2024

De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe heeft een nieuwe lijndienst tussen Bergen en Brussel gelanceerd. De inauguratie van de vlucht werd gevierd met een bescheiden ceremonie bij de gate op Brussels Airport. Het is de eerste keer dat Widerøe op een bestemming in de Benelux vliegt.

Widerøe zal de route twee keer per week bedienen met een Embraer E190-E2 vliegtuig, uitgerust met 110 stoelen. De vluchten zijn gepland op vrijdag en maandag, wat reizigers de kans biedt om een lang weekend of een midweek door te brengen in de regio Bergen. Deze Noorse regio is vooral bekend om zijn schilderachtige fjorden.

De nieuwe lijndienst wil hiermee meer Belgische en Zuid-Nederlandse reizigers aantrekken. Voorheen was KLM vanaf Schiphol de enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten aanbood tussen de Benelux en Bergen.

Bergen Airport fungeert als een belangrijke hub voor Widerøe, wat passagiers de mogelijkheid biedt om over te stappen op binnenlandse vluchten naar het noorden van Noorwegen. Deze vluchten zijn vooral aantrekkelijk voor diegenen die natuurverschijnselen zoals de middernachtzon of het noorderlicht willen ervaren.