Nieuwe Luchtvaartmaatschappij Verbetert Connectie Tussen België en China

July 05, 2024

Brussels Airport vierde begin juli de eerste vlucht van Juneyao Air. Deze luchtvaartmaatschappij biedt voortaan rechtstreekse vluchten aan van Brussel naar Shanghai, driemaal per week uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Juneyao Air, opgericht in 2005 en gevestigd in Shanghai, heeft een vloot van 100 vliegtuigen, waaronder 10 Dreamliners. Als Star Alliance Connecting Partner versterkt de luchtvaartmaatschappij de verbindingen tussen België en China aanzienlijk.

Met de toevoeging van Juneyao Air zijn er nu dagelijks vluchten van Brussels Airport naar Shanghai, een belangrijke bestemming in Azië. Dit biedt Belgische reizigers gemakkelijke toegang tot China voor zowel toeristische als zakelijke doeleinden, mede door de versoepelde visumvereisten. De nieuwe route bevordert ook de diplomatieke en economische relaties tussen Brussel en Shanghai.

Het vluchtschema van Juneyao Air is afgestemd op het netwerk van Brussels Airlines, wat zorgt voor soepele verbindingen naar Europa, Afrika en Noord-Amerika. Daarnaast wordt de vrachtcapaciteit vergroot, wat de handel en economische samenwerking tussen België en China ten goede komt.

Onlangs kondige ook Hainan Airlines al extra vluchten aan naar China.