Nieuwe ferryverbinding tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk?

February 08, 2022

Vele jaren kon je  vanuit Oostende en Zeebrugge de boot naar Engeland en Schotland nemen. Maar iets meer dan een jaar geleden kwam daaraan een einde. P&O trok de stekker uit de verbinding Zeebrugge-Hull. En dat was de laatste overblijvende ferrylijn tussen ons land en het Verenigd Koninkrijk. Maar daar komt er nu misschien verandering in.

Volgens het havenbestuur van Zeebrugge is de kans groot dat we binnenkort weer met de ferry naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen. Er lopen op dit moment onderhandelingen met verschillende geïnteresseerde rederijen. 

De bestemming zou daarbij niet meer Hull, maar wel het Noorden van het Verenigd Koninkrijk zijn, zoals Rosyth bij Edinburg (Schotland) of een andere haven maar dan ook vlakbij de Schotse grens. “De bal ligt in het kamp van Schotland, waar een aantal politici graag een directe lijn naar het vasteland wenst”, zo lieten meerdere betrokkenen zich al ontvallen. Om de lijn rendabel te maken, zou het niet alleen over een passagiersverbinding gaan, maar zou er ook vracht op de lijn worden meegenomen.