Inchecken en boarden met je selfie

December 01, 2020

Reeds in 2017 werd deze nieuwe technologie aangekondigd, maar nu zou het biometrisch boarden wel eens definitief kunnen doorbreken. Lufthansa en Swiss zijn recent gestart met een experiment op bepaalde vluchten. Leden van het loyaliteitsprogramma Miles & More kunnen zich vrijwillig als eerste inschrijven. Het (test)project, dat gratis is voor de gebruikers, gaat van start op de luchthavens van Frankfurt en München. De registratie verloopt via een selfie-scan. Eens geregistreerd, hoeven deelnemers aan het programma bij veiligheidscontroles en/of boarding alleen maar in een cameralens te kijken. Passagiers kunnen hun mond- en neuskapje bij de procedure gewoon ophouden.

 

 

Het identiteits- en identificatie-project is de eerste toepassing van het platform ‘Star Alliance Biometrics’, dat op termijn in deze hele luchtvaartalliantie kan worden gebruikt. Lufthansa benadrukt in deze coronatijden de hygiënische voordelen van de nieuwe identificatiemethode gezien het systeem contactloos verloopt. De luchthaven van Frankfurt wil het principe van gezichtsherkenning ook uitbreiden naar andere processen zoals bij het inchecken van bagage.

 

 

De komst van biometrie op luchthavens zorgt stapsgewijs voor een verandering in de "passagierservaring" door deze sneller, ontspannende en veiliger te maken. Ook een aantal grotere hotelketens volgen deze ontwikkelingen op de voet.