Geen vaccinatieplicht voor Thailand

January 09, 2023

De laatste dagen doen geruchten de ronde dat Thailand opnieuw de vaccinatieplicht zou invoeren voor internationale reizigers. Dit onder impuls van de heropening van de Chinese grenzen. Vandaag laat Thailand Tourism Authority (TAT) via een persbericht weten dat dit niet klopt. De regel wordt teruggedraaid.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil graag verduidelijken dat Thailand alle internationale toeristen blijft verwelkomen onder het volledig heropende toerismebeleid dat op 1 oktober 2022 is ingevoerd. De vicepremier en minister van Volksgezondheid van Thailand, H.E. De heer Anutin Charnvirakul zei: “Internationale reizigers die in Thailand aankomen, hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen.”

Bovendien hoeven buitenlandse toeristen geen ATK- of RT-PCR-testresultaten te tonen.

Als onderdeel van de volledige heropening voor toerisme, biedt Thailand bezoekers ook een langere verblijfsperiode aan. Met ingang van 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (was 15 dagen) voor toeristen die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA).

Hoewel Thailand alle bezoekers verwelkomt, kan het zijn dat sommige landen vereisen dat inkomende bezoekers, inclusief hun eigen staatsburgers die naar huis terugkeren, een negatief PCR-resultaat hebben.

Thailand streeft er dus naar om te voldoen aan de regels van deze landen en vereist een COVID-verzekering voor bezoekers uit deze landen of bezoekers aan Thailand die doorreizen naar deze landen, voor het geval ze positief testen terwijl ze in Thailand zijn. Onder dergelijke landen zijn China en India.

Meer informatie op de TAT website: https://www.tatnews.org/2023/01/thailand-maintains-fully-reopen-entry-rules/