Emirates zet de standaard met gratis wifi voor alle passagiers

May 22, 2023

Met een innovatieve upgrade van hun inflight connectiviteitssysteem biedt Emirates nu gratis wifi aan alle passagiers, ongeacht de reisklasse. Zodra passagiers lid worden van Emirates Skywards, kunnen ze genieten van naadloze digitale connectiviteit boven de wolken.

Skywards-leden van elk niveau – Blue, Silver, Gold of Platinum – die in economy, premium economy, business of first class reizen, kunnen nu gratis berichten verzenden via apps. Daarnaast kunnen Skywards-leden in first class en de Silver-, Gold- en Platinum-leden in business class onbeperkt genieten van gratis internet.

Voor Platinum Skywards-leden geldt dit voordeel in alle reisklassen. Met een gemiddelde van 450.000 gebruikers per maand, heeft de gratis wifi aan boord een toename van 30 procent in het passagiersgebruik gezien in 2023 vergeleken met vorig jaar. Momenteel maakt bijna één op de tien passagiers gebruik van deze service. Op vluchten door Noord- en Zuid-Amerika is dit aantal zelfs opgelopen tot bijna 20 procent en op Europese en Afrikaanse routes meer dan 11 procent.

Dankzij de gratis wifi-connectiviteit aan boord verbinden wekelijks 30.000 extra economy-class passagiers. Emirates heeft al meer dan 300 miljoen dollar geïnvesteerd in deze baanbrekende service. Patrick Brannelly, senior vice president van Retail, IFE en Connectivity, beloofde blijvende investeringen in upgrades en verbeteringen.