Eindelijk! Rechtstreeks van Brussel naar Zuid-Afrika met Air Belgium

September 15, 2022

Sinds 14 september biedt Air Belgium wekelijkse vluchten aan naar Zuid-Afrika.  Er is een vertrek elke woensdag en zondag om 19u45 van Brussels Airport – met aankomst in Johannesburg om 07u15 de volgende dag – met een voortzetting naar Kaapstad en een aankomst om 11u00 (lokale tijd). Ondanks de zeer goede economische banden tussen België en Zuid-Afrika, is het meer dan 20 jaar geleden dat er nog een rechtstreekse vliegverbinding was. Daar komt nu dus verandering in.

 

Interessante zakenmarkt

Zuid-Afrika is een hele belangrijke economische markt voor België. Een tweehonderdtal grote en kleine Belgische bedrijven zijn in Zuid-Afrika gevestigd of hebben er filialen. De vluchten tussen beide landen ondersteunen de handel en economische ontwikkeling. België is de zesde belangrijkste handelspartner van Zuid-Afrika. Gemiddeld vertrekken jaarlijks ongeveer 60.000 passagiers vanuit België, ondanks het ontbreken van een rechtstreekse vlucht. Tegen 2024 zou dit aantal gemakkelijk moeten oplopen tot 80.000. De nieuwe routes van Air Belgium zullen deze leemte opvullen. Bovendien wonen en werken veel landgenoten in Zuid-Afrika.

 

38 bestemmingen op het Afrikaanse continent

Deze lancering markeert ook het begin van een belangrijk partnerschap tussen Air Belgium en de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Afrika, Airlink. Air Belgium zal niet alleen tickets aanbieden naar Johannesburg en Kaapstad, maar ook naar achtendertig bestemmingen op het Afrikaanse continent via het uitgebreide netwerk van Airlink. Zestien binnenlandse bestemmingen in Zuid-Afrika en tweeëntwintig bestemmingen naar elf andere landen op het continent.

 

Drie reisklassen

Air Belgium passagiers kunnen genieten van drie klassen aan boord van de A330neo vliegtuigen. Er zijn 30 zitplaatsen in business class, 21 zitplaatsen in premium class en 235 zitplaatsen in economy class.

De toestellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie en zijn de modernste die onder Belgische vlag vliegen. Tickets zijn er vanaf 553 euro voor een all-inclusive retourvlucht tussen Brussels Airport en Johannesburg en vanaf 722 euro tussen Brussels Airport en Kaapstad. Alle passagiers mogen minimaal 30 kg bagage meenemen en maaltijden zijn inbegrepen, ook in economy class.

 

Contacteer ons voor meer info of boekingen