Brussels Airport neemt nieuwe passagiersbruggen in gebruik voor Pier B

February 20, 2023

Brussels Airport heeft onlangs twee nieuwe passagiersbruggen in gebruik genomen aan Pier B, de pier die voornamelijk wordt gebruikt voor intercontinentale vluchten. Deze upgrade maakt deel uit van een grootschalig project om alle 28 passagiersbruggen aan Pier B te vervangen, aangezien ze na 25 jaar het einde van hun levensduur hebben bereikt. Het doel van het project is om het comfort van de passagiers en luchtvaartmaatschappijen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen door in te spelen op technologische ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie.

De nieuwe passagiersbruggen zijn ruimer en hebben grote glaspartijen die zorgen voor natuurlijk licht en een panoramisch uitzicht op het tarmac. Ook zijn ze uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals een modern klimaatbeheersingssysteem, verlichtingssensoren en informatieschermen. Bepaalde gates worden zelfs voorzien van een dubbele passagiersbrug om de passagiers te scheiden op basis van hun klasse.

Met de vervanging van alle passagiersbruggen aan Pier B, die gefaseerd zal worden uitgevoerd tot eind 2025, zal Brussels Airport haar rol als belangrijke hub versterken. Deze investering van ongeveer 40 miljoen euro is nodig om aan de behoeften van de passagiers en klanten te voldoen en tegelijkertijd de operationele activiteiten zo min mogelijk te beïnvloeden. Na de ingebruikname van de eerste nieuwe passagiersbrug in april 2018 en de recente afronding van de tweede fase, wordt de volgende dubbele brug gepland voor maart.

De vervanging van alle passagiersbruggen is een belangrijke stap voor Brussels Airport om haar reputatie als een moderne en klantgerichte luchthaven te behouden en verder uit te breiden.

 

foto@BrusselsAirport