Brussels Airlines breidt vloot uit en investeert in nieuwe cabines

October 03, 2024

Brussels Airlines heeft onlangs aangekondigd dat ze haar langeafstandsvloot beduidend zal uitbreiden en tegelijkertijd investeert in nieuwe cabines. Dit nieuws is een belangrijke stap voorwaarts voor de luchtvaartmaatschappij, die zich steeds verder wil onderscheiden als dé vervoerder voor vluchten naar Europa, Afrika en daarbuiten.

Uitbreiding van de Vloot

De komende jaren zal Brussels Airlines drie langeafstandsvliegtuigen aan haar vloot toevoegen, waardoor het aantal Airbus A330-toestellen groeit tot dertien. Deze uitbreiding zal de luchtvaartmaatschappij in staat stellen om haar positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Group verder te versterken. Met name de vraag naar vluchten van en naar sub-Saharaans Afrika neemt snel toe, en Brussels Airlines wil van Brussel een Europese hub maken voor deze verbindingen.

Daarnaast heeft Brussels Airlines een driejarige wet-lease overeenkomst getekend met Air Baltic, waardoor vanaf de zomer van 2025 vier Airbus A220-toestellen worden ingezet. Deze toestellen zijn uitermate geschikt voor regionale routes en routes met lagere passagiersaantallen.

Aanzienlijke Investering in Cabines

Brussels Airlines investeert meer dan 100 miljoen euro in de vernieuwing van haar cabines, wat een verbetering van de ervaring aan boord van haar langeafstandsvluchten betekent. De nieuwe cabines worden geleidelijk geïntroduceerd in de business, premium economy en economy class, en zullen zorgen voor een nog comfortabelere reiservaring voor alle passagiers. Details over deze nieuwe cabines worden op een later moment onthuld, maar de investering laat zien dat Brussels Airlines vastbesloten is om haar klanten een premium ervaring te bieden.